Apple Kimliğinizi bir bilgisayardan, iPhone'dan veya iPad'den Nasıl Devre Dışı Bırakır veya Silin

 Apple Kimliğinizi bir bilgisayardan, iPhone veya iPad'den Nasıl Devre Dışı Bırakır veya Silinir - Apple Kimliği, cihazlarımızdaki tüm bilgilerin depolandığı yerdir; bir iPhone, iPad, Mac veya Apple Watch'un çalışması için gerekli bir hesap. 


Apple cihazınızı başka bir marka için değiştirdiyseniz ve  artık Apple Kimliğine ihtiyacınız yoksa, Apple hesabınızı devre dışı bırakmak veya  kalıcı olarak silmek olmak üzere iki seçeneğiniz vardır.

İki farklı adım vardır, ilk seçenek,  hesabınızı silmeden ve başka bir kişiye satmadan veya devretmeden önce bir cihazdan devre dışı bırakmaktır  , ancak tüm hesap bilgilerinizi gelecek için saklarsınız. 

Apple Kimliğinizi silmeyi seçerseniz  , hesabınızı ve  onunla ilişkili tüm bilgileri sileceksiniz.

Apple hesabı nasıl silinir

Apple hesabımızı silmek,  verilerimizi tamamen ortadan kaldıracak kesin bir adımdır  . Apple, hesabımızı istediğimiz zaman silmemize izin verir ve yanlış veya hatalı isteklerden kaçınmak için tüm süreci doğrular, bu nedenle 7 güne kadar sürebilen bu işlemi onaylamanız gerekir.

Apple'ın gizlilik web sitesine gidin   ve silmek istediğiniz kimlikle oturum açın.

Birkaç seçenek içeren bir panele erişeceksiniz, altta Hesabı sil.

“Hesabınızı silme talebinde bulunun” seçeneğine tıklayın.

Apple bu süreçte size yol gösterecek ve bir kimliğin silinmesiyle ilgili her şeyi size söyleyecektir.

Açılır menünün altında, Apple hesabınızı neden silmek istediğinizi seçin.

Devam'a dokunun ve kararınızı onaylayın.

Apple Kimliğinizi silme işlemi zaten başlamış olacaktır. Apple bize  , teknik desteğiyle iletişime geçerek herhangi bir zamanda silme işlemini iptal edebileceğimiz bir kod verecek  , yaklaşık 7 günlük bir süremiz var.

Apple kimliğini silmek herhangi bir cihazdan çok kolaydır

Apple hesabını silmek ne anlama geliyor?

Eleme işlemine devam etmeden önce, bunun artık pek çok şey yapamayacağınız anlamına geldiğini bilmelisiniz   , Apple bunları gizlilik web sitesinde ifşa ediyor:

Apple hizmetlerine veya medya ve App Store satın alımlarınıza erişemeyeceksiniz.

iCloud'da saklanan fotoğraflarınız, videolarınız ve belgeleriniz kalıcı olarak silinecek.

Hesabınıza iMessage, FaceTime veya iCloud Mail yoluyla gönderilen mesajları almayacaksınız.

iCloud, Apple Books, App Store, Apple Pay, Mesajlar, FaceTime, Find My gibi hizmetlere veya Apple Kimliğinizle kullandığınız diğer uygulamalara veya hizmetlere giriş yapamaz veya bunları kullanamazsınız.

Apple hizmetleriyle ilişkili verileriniz kalıcı olarak silinecektir.

iPhone Yenileme Programına kaydolduysanız, cihazınız için ödeme yapmaya devam etmeniz gerekir.

Kaldırma, onarımları veya Apple Store siparişlerini iptal etmez. Ancak, Apple Store'da planladığınız tüm randevular iptal edilecektir. Ayrıca, açık Apple Care vakaları kalıcı olarak kapatılacak ve hesap silindikten sonra kullanılamayacak.

Bir cihazdan bir Apple hesabı nasıl devre dışı bırakılır

Bir Apple cihazı kullanmayı bırakacaksanız başka bir seçenek de  hesabınızı o cihaz için devre dışı bırakmaktır  . Bu, cihazınızdan tüm verileri kaldırmak ve iPhone, iPad, Mac veya Apple Watch'unuzu satmadan önce gerekli bir adım için idealdir.

Bu, bir apple cihazını elden çıkarmadan önce gerekli bir adımdır.

iPhone veya iPad'de Apple Kimliği nasıl devre dışı bırakılır

Bu, bir iPhone veya iPad'in Apple Kimliğini devre dışı bırakma işlemidir   :

iPhone veya iPad Ayarlarına gidin.

En üstte, adınıza dokunun.

Aşağı kaydırın ve Çıkış Yap'a dokunun.

Apple Kimliği parolanızı girin

Devre Dışı Bırak üzerine dokunun.

Apple Watch'tan bir Apple Kimliği nasıl devre dışı bırakılır

Apple Watch'ta işlem daha basittir,  iPhone ile bağlantısını kaldırmanız yeterlidir  . İki cihazın eşleşmesini kaldırırken Apple Watch'u her zaman iPhone'a yakın tutmalısınız.

iPhone'unuzda Watch uygulamasını açın.

Sol üst köşedeki Tüm Saatler'e dokunun.

Apple Watch'un sağındaki bilgi düğmesine dokunun.

Apple Watch'un Eşleşmesini Kaldır'ı seçin.

Apple Watch'unuzun eşlemesini kaldırmak istediğinizi onaylayın ve gerekirse Apple Kimliği parolanızı girin.

Mac'te bir Apple Kimliği nasıl devre dışı bırakılır

Mac'ten, süreç  iPhone veya iPad'de bulduğumuza benzer  , şu adımları izleyin:

Sistem Tercihleri'ne gidin, bunu  menüsünden yapabilirsiniz.

Sağ üstte, Apple Kimliği'ne dokunun.

Genel Bakış'a tıklayın.

Çıkış yap'a dokunun ve işlemi onaylayın.

Bu adımları izleyerek Apple hesabınızı herhangi bir cihazdan  birkaç dakika içinde kalıcı olarak silebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz  . Ayrıca, bunu yapmanın sonuçlarını da biliyorsunuz.

To Top