Satmadan veya takas etmeden önce iPhone'unuzu fabrika ayarlarına nasıl sıfırlarsınız?

Telefonunuzdan tüm kişisel bilgilerinizi kaldırmak basit ama çok önemli bir iştir.

Parlak yeni iPhone'unuzu kurduğunuzda eski iPhone'unuzu unutmak kolaydır. Ancak tüm uygulamalarınızda oturum açtıktan ve e-postalarınızın gerçekten de yeni iPhone'unuzda görünüp görünmediğini iki kez kontrol ettikten sonra, eski telefonunuzu bir kutuya koyup unutmaya çalışmayın.


Özellikle eski iPhone'unuzu satmayı veya takas etmeyi planlıyorsanız, eski iPhone'unuzu fabrika ayarlarına sıfırlamak, tüm kişisel bilgilerinizi ve uygulamalarınızı kaldırmak ve iCloud hesabınızdan veya Apple Kimliğinizden her şeyi temizlemek için birkaç dakika ayırmanız önemlidir. Verilerinizin bir yabancının elinde olmasını istemezsiniz, değil mi? Telefonunuzu takas ediyorsanız ve Apple'ın Find My hizmeti hala etkinse, bazı şirketler takası reddedecek ve herhangi bir krediyi kaçıracaksınız.

Telefonunuzu silmek yalnızca birkaç dakika sürer ve inanılmaz derecede basittir.

iPhone'unuzu fabrika ayarlarına nasıl sıfırlarsınız???


Apple, iOS 15 ile iPhone'unuzu sıfırlama veya silme işlemini kolaylaştırdı. Telefonunuzu sıfırlamadan önce iPhone'umu Bul ve etkinleştirme kilidini kapatmayı hatırlamak zorunda kalmak yerine, yeni işlem sizin için her şeyi halleder.





Başlamak için iPhone'unuzda Ayarlar uygulamasını açın, ardından seçenekler listesinden Genel'i seçin. Ardından, sayfanın en altına gidin ve iPhone'u Aktar veya Sıfırla'ya dokunun . Sonraki ekran, telefonunuzu başka bir cihaz kurmaya hazırlama seçeneği sunar. Yeni iPhone'unuzu kurmaya hazırlanıyorsanız veya bunu zaten yaptıysanız , ekranın altındaki Tüm İçeriği ve Ayarları Sil'e dokunmanız yeterlidir. İstendiğinde şifrenizi girin.

Sonraki ekran, cihazınızdan silinecek tüm bilgileri detaylandıracak ve Cüzdan uygulamasındaki tüm kartların, anahtarların veya geçişlerin kaldırılacağını size bildirecektir. Ve evet, Bul ve etkinleştirme kilidi de devre dışı bırakılacak.

Mavi Devam düğmesine dokunun. Kendi yolunda çalışmasına izin verirseniz, silinmeden önce iPhone'unuzun son bir yedeğini çalıştıracak bir iCloud Yedekleme ekranı ile karşılaşacaksınız. Yeni iPhone'unuzu zaten kurduysanız bu ekranı atlayabilirsiniz. Aksi takdirde, bitirmesine izin verin. Bir sonraki ekranda, istendiğinde Apple Kimliği/iCloud hesap şifrenizi girmeniz istenecektir. Find My'ı kapatan adım budur. Şifrenizi girdikten sonra sağ üst köşedeki Kapat düğmesine dokunun.

Kapat'ı seçtiğinizde hiçbir şey olmuyor gibi görünebilir, ancak başka bir şey yapmadan önce bir veya iki saniye verin. Tecrübelerime göre, telefonunuz bu süre zarfında Find My'ı kapatmaya çalışıyor, ancak herhangi bir ilerleme göstergesinden yoksun.

Son olarak, kırmızı renkte iPhone'u Sil etiketli bir düğme içeren başka bir açılır pencere göreceksiniz . Düğmeye dokunursanız, iPhone'unuz birkaç kez yeniden başlatılır ve bittiğinde tüm bilgileriniz ondan silinir. Bir karşılama ekranı gördüğünüzde bittiğini anlayacaksınız.


Yorumlar

TechGameX.Net Ailesi Olarak Sizleri Seviyoruz...

Daha yeni Daha eski