COD MW2 En İyi Bilgisayar Ayarları: Yüksek FPS ve Performans
Hangi ayarın oyunun ve performansın hangi yönünü etkileyebileceğini öğrenin.
En iyi ayarlar, otobüsün altına görsel aslına uygunluk göstermeden size en iyi performansı verecek olanlardır.
Grafik ayarlarındaki belirli ince ayarlar ve değişikliklerle oyuncular büyük bir performans artışı elde edebilirler.
Standart olarak 1080p çözünürlüğün kullanılması önerilir, ancak oyuncular daha yüksek bir çözünürlükte oynamak istiyorlarsa Nvidia'nın DLSS'si ve AMD'nin FSR'si gibi yükseltme tekniklerinden yararlanmaları gerekir.
Küçük bir performans artışı elde etmek için gereksiz uygulamaları kapatın ve Windows Oyun Modu ile Yüksek Güç Performansı Modunu etkinleştirin.
Yine yılın o zamanı, patronuma neden işe gelemeyeceğimi söylemek için bir bahane bulmam gerekiyor. Bunu okuyorsan, muhtemelen başarısız oldum. Ama yine de oyunu oynayabileceğimi ve okuyucularım için Call of Duty Modern Warfare 2'nin en iyi ayarlarını bulacağımı düşünürsek, her şey kötü değil sanırım. Sisteminizden her bir performans parçasını sıkıştıracağız. Bu şekilde, düşük FPS'yi, kazanmanızı sağlayacak tek bir öldürmeyi kaçırmak için bahane olarak kullanmazsınız. Orada bulundum, yaptım.
COD gibi rekabetçi bir FPS oyunu oynarken tonlarca FPS'ye sahip olmak harika olabilir. Haritada koşmak, ateş etmek ve kaymak, oyunun duyarlı ve akıcı olmasını gerektirir. Artık Modern Warfare 2 çıktığı için oyuncular oyundan en iyi performansı elde etmek için ayarlarını optimize etmek istiyor. Çünkü performansınız ne kadar iyi olursa, skor tablosunda bu öldürmeleri toplama şansınız da o kadar yüksek olur.
Call of Duty Modern Warfare 2 Optimizasyonu Nasıl?
Oyunun optimizasyonu söz konusu olduğunda, bir iyi bir de kötü haber var. Call of Duty Modern Warfare 2 iyi optimize edilmiş bir oyundur, ancak yeni nesil donanım için. İyi bir mevcut nesil kurulumunuz olsa bile, oyunu çalıştırırken sorun yaşamayacaksınız. Ancak, daha yüksek FPS sayıları istiyorsanız, özel olarak hazırlanmış bir PC'niz olması gerekir. Ama endişelenme; bu optimize edilmiş ayarlar, mevcut bilgisayarınızdan en yüksek performansı almanıza yardımcı olacaktır.
Bu yüksek FPS'ye ulaşmanıza yardımcı olacak bir dizi optimizasyon ve düzeltmeyi ele alacağız. Her zamanki gibi, Call of Duty Modern Warfare 2 için en iyi ayar kılavuzumuz aşağıdaki ince ayarlardan oluşacak:
En İyi Call of Duty Modern Warfare 2 Ayarları
Call of Duty Modern Warfare 2 için Nvidia Kontrol Paneli Ayarları
Call of Duty Modern Warefare 2 için En İyi AMD Radeon Ayarları
Call of Duty Modern Warfare 2 Windows Optimizasyonları
Modern Warfare 2 Sistem Gereksinimleri
Call of Duty Modern Warefare 2'nin en iyi ayarlarını ayarlamaya başlamadan önce, öncelikle PC'nizin bunu kaldırabileceğinden emin olalım. Neyse ki oyun düzgün bir şekilde optimize edilmiştir, bu nedenle oyunun donanımınızı düzgün kullanmaması konusunda endişelenmenize gerek yok.
Oyunu henüz satın almamış veya sistem gereksinimlerini kontrol etmeden satın almış oyunculardan biriyseniz, bu ayarlar size bu oyunun ne kadar zorlu olduğunu ve iade edip etmemeniz gerektiğini daha iyi anlamanızı sağlayabilir. Bilgisayarınızın çok zayıf olduğunu düşünüyorsanız.
Asgari
İşletim Sistemi: Windows 10 64 Bit (en son güncelleme)
İşlemci: Intel Core i3-6100 / Core i5-2500K veya AMD Ryzen 3 1200
Bellek: 8 GB RAM
Grafikler: NVIDIA GeForce GTX 960 veya AMD Radeon RX 470 – DirectX 12.0 uyumlu sistem
DirectX: Sürüm 12
Ağ: Geniş bant İnternet bağlantısı
Depolama: 125 GB kullanılabilir alan
Önerilen
İşletim Sistemi: Windows 10 64 Bit (en son güncelleme) veya Windows 11 64 Bit (en son güncelleme)
İşlemci: Intel Core i5-6600K / Core i7-4770 veya AMD Ryzen 5 1400
Bellek: 12 GB RAM
Grafikler: NVIDIA GeForce GTX 1060 veya AMD Radeon RX 580 – DirectX 12.0 uyumlu sistem
DirectX: Sürüm 12
Ağ: Geniş bant İnternet bağlantısı
Depolama: 125 GB kullanılabilir alan
Modern Warfare 2 İçin En İyi Ayarlar
Şimdi en iyi olduğuna inandığımız ayarlara geçelim çünkü görsel kaliteyi alt üst etmezken size en yüksek performansı verecekler. İhtiyacımız olan son şey, oyunun görsel olarak kötü görünmesi çünkü çoğu kullanıcının deneyimini bozacaktır. Bu ayarlarla Call Of Duty Modern Warfare 2'de kalite ve performansın mükemmel karışımını elde edebilirsiniz .
Şu anda piyasadaki en iyi fiyat-performans GPU'su olarak bilindiğinden (her halükarda MSRP'de) bir RTX 3060Ti'yi test ettik. Ancak bu ayarlar, minimum gereksinimlerde belirtilen GPU'nun üzerinde olduğu sürece her GPU ile iyi çalışmalıdır.
Görüntülemek
Oyunun performansına ve görsel uygunluğuna çoğunlukla karar veren Kalite ayarlarına girmeden önce, önce bazı temel çalışmaları yapmak için Ekran ayarlarını ele alacağız.
Görüntüleme Modu – Tam Ekrana Özel
Oyuncular ALT+ ENTER tuşlarına basarak Pencereli mod ve Tam Ekran Kenarlıksız mod arasında kolayca geçiş yapabildiğinden, geliştiriciler farklı Görüntüleme modları tasarlarken olağanüstü bir iş çıkardılar.
Tam Ekrana Özel modunu kullanmamalısınız çünkü aynı anda birden fazla görev yapmak isterseniz, Pencereli moda çok rahat bir şekilde geçebilirsiniz.
Ekran Yenileme Hızı – Otomatik
Bu ayarlar, monitörünüzün görüntüyü saniyede ne sıklıkta yenileyeceğini belirler. Oyuncular monitör yenileme hızlarını bilmiyorlarsa otomatik ayarları seçmelidirler.
60 hertz monitörünüz varsa, “60” seçeneğini seçebilirsiniz. 120 hertz monitöre sahip oyuncular “120” seçeneğini seçmeli, ancak hiçbir koşulda monitörünüzün yenileme hızından daha düşük seçeneği seçmemelidir çünkü bu, oyunu biraz korkunç veya yavaş hissettirebilir.
Ekran Çözünürlüğü – 1080p
Call Of Duty gibi rekabetçi bir oyun için 1080p çözünürlük, keskin ve güzel görünmekle birlikte elinden gelenin en iyisini yaptığı için çoğu oyuncu tarafından ideal olarak kabul edilir.
1440p veya 4k monitörünüz varsa ve bu çözünürlüklerde oynamak istiyorsanız, AMD FSR veya Nvidia DLSS gibi yükseltme tekniklerini kullanarak 1080p'yi render çözünürlüğü olarak tutarken bu çözünürlüklere geçebilirsiniz, ancak buna daha sonra geleceğiz.
Dinamik Çözünürlük – Kapalı
Dinamik Çözünürlük oyun performansınızı dengeleyebilse de, GPU'nuz aşırı yüklendiğinde ve şu an için hedef FPS'ye ulaşamadığında Dinamik çözünürlük çözünürlüğünüzü otomatik olarak düşüreceğinden, ödün vermeye değmez.
Bir ton FPS düşüşüyle karşı karşıyaysanız, Dinamik Çözünürlüğü açmak iyi bir fikir olabilir, ancak çoğu oyuncu için buna değmez çünkü zaman zaman görsel doğruluğu ciddi şekilde düşürebilir.
En Boy Oranı – Otomatik
Oyun, monitörlerin en yaygın en boy oranı olduğundan, çoğu oyuncu için en boy oranını otomatik olarak 16:9'a ayarlayacaktır. Bu ayar temel olarak geniş veya ultra geniş monitöre sahip oyuncular için ayrılmıştır. “Otomatik” ayarlar çoğu oyuncu için hile yapmalıdır.
V-Sync – Kapalı
V-Sync, gecikmeyi azaltabileceğinden birçok PC oyuncusu tarafından genellikle hoş karşılanmaz, bu nedenle hem oyun hem de menüde kapalı tutmanızı öneririz. Bazı oyuncular ekran yırtılması yaşamaya başlayabilir. Yeterli yenileme hızına sahip monitörlere sahip kişiler, ekran yırtılması yaşamazlar, ancak bunu yaşıyorsanız ve bu sizin için çok rahatsız ediciyse, V-Sync'i tekrar açmalısınız.
Özel Kare Hızı Sınırı - Özel
Özel seçeneğini seçtikten sonra “Daha Fazla Göster” seçeneğine tıklayın; size üç slayt sunulacak.
Oynanış Özel Kare hızı limitinde hangi değeri seçmeniz gerektiğine gelince, bunu 300'e kadar çıkarmanızı öneririz, ancak zaten bir kare hızı hedefiniz varsa, örneğin, diyelim ki FPS'nizin yalnızca 120'ye kadar çıkmasını istiyorsanız o zaman slayttaki değer 120 olana kadar slaydı hareket ettirin.
Menü Özel Kare hızı sınırına gelince, bunu 30 FPS veya 60 Fps olarak ayarlayın. GPU'nuz için ihtiyacınız olan son şey, sürekli baskı altında kalmak ve ana menüde 100+FPS render almaya zorlanmaktır.
Son olarak, Odak Dışı Kare Hızı sınırı için 30FPS veya 20FPS olarak ayarlayın. Bu ayarlarla, oyun en aza indirirken veya odak dışındayken kaynakları zar zor kullanacaktır.
Shader Optimizasyonunu Yeniden Başlatın
Oyunda daha önce olmayan performans sorunları yaşamaya başlarsanız, gölgelendiricilerde bir sorun olma ihtimali yüksektir, bu nedenle bu ayar temel olarak gölgelendiricinizin tüm önbelleğini silecek ve bunları yeniden optimize edecektir. Oyunu ilk kez oynuyorsanız bu ayar seçeneğini göz ardı edin.
Kalite
Şimdi, Call Of Duty Modern Warfare 2'deki performans üzerinde gözle görülür bir etkisi olabilecek tüm ayar seçeneklerini değiştirmenin zamanı geldi , bu yüzden bu makaleyi sonuna kadar okuduğunuzdan emin olun ve gerçekten kullandığınızdan emin olmak için iki kez kontrol edin. Bu makalede yazılanlarla aynı ayarlar.
Render Çözünürlüğü – 100
Oyunun önceden seçilen çözünürlükte görüntülenmesi için Render Resolution seçeneğini 100 olarak ayarlayın. Daha düşük bir sayıya ayarlamak performansı artırabilir, ancak daha iyi performans elde etmenin yalnızca oluşturma çözünürlüğünü azaltmaktan çok daha iyi yolları vardır.
Yükseltme/ Bileme
Daha önce de belirttiğimiz gibi Call Of Duty Modern Warfare 2'yi daha yüksek çözünürlükte oynamak istiyorsanız ayarlarda bulunan Nvidia'nın DLSS'si veya AMD'nin FSR'si gibi yükseltme tekniklerinden yararlanmalısınız.
Bir RTX GPU kullanıyorsanız, oyunun görsel doğruluğunu zar zor etkilerken size büyük bir performans artışı sağlayabileceği için her zaman DLSS'yi açmanız önerilir. DLSS'yi 1080p çözünürlükte kullanmaya karar verirseniz, "Kalite" seçeneğinin altına düşmediğinizden emin olun.
RTX kartı olmayan ve daha çok GTX veya AMD GPU'da oynayan oyuncular, AMD'nin FSR'si arkanızda. Görüntü kalitesini zar zor düşürürken performansı artırabildiği için Nvidia'nın DLSS'sine benzer. 1080p'de AMD FSR kullanmaya karar verirseniz, "Ultra Kalite" seçeneğinin altına inmemenizi öneririz.
Ve son olarak, yükseltme teknikleriyle ilgilenmiyorsanız, AMD'nin bu teknolojisi görüntünün netliğini artırdığı için “FidelityFX CAS” seçeneğini seçmenizi öneririz. Bu seçeneği kullanmaya karar verirseniz, kaydırıcıyı 75'e ayarladığınızdan emin olun.
Kenar Yumuşatma – SMAA T2X
Moton Blur'a benzer şekilde, Anti-Aliasing, düzgün uygulanmadığında çoğu PC oyuncusu tarafından genellikle hoş karşılanmaz. Kapatma seçeneğinin olmadığını görmek bizi hayal kırıklığına uğrattı, bu yüzden bir sonraki en iyi şey SMAA T2X'e razı olmaktı. Bu ayar, Filmic SMAA T2X'e kıyasla daha fazla netlik sunar.
Örtüşme Önleme Kalitesi - Orta
Bu yazıdaki amacımız mümkün olan en iyi performansı elde etmek ve oyunun güzel görünmesini sağlamak olduğundan, bu ayarı orta seviyede tutmanızı öneririz. Ancak, mevcut performansınızdan memnun değilseniz ve ekstra bir desteğe ihtiyacınız varsa, bu ayarları düşük olarak ayarlayın, ancak orta ayarlar çoğu oyuncu için iyi sonuç verir.
Video Bellek Ölçeği – 90
Bu ayarlar, siz oynarken oyunun ne kadar VRAM kullanabileceğini belirler. Mümkün olan en iyi performansı elde etmek için bu ayarları 90'da tutun çünkü o zaman oyun VRAM'ın her bir bitini kullanabilecek ve bilgisayarınızda mümkün olan en iyi performansı verebilecektir.
Ancak arka planda başka bir program GPU VRAM'inizi kullanıyorsa veya akış yapıyorsanız, oyun takılmaya başlar. Bu durumda, ayarları 80'e düşürün, ancak yalnızca oyunu oynayan oyuncular için bu ayarı 90'a getirmek doğru yoldur.
Doku Çözünürlüğü – Düşük/Yüksek
Bu ayar esas olarak ne kadar VRAM ayırmanız gerektiğine bağlıdır; performansı pek etkilemez. 8 GB veya üzeri VRAM'e sahip bir GPU kullanıyorsanız, Yüksek ayarları kullanmak gayet iyi. GPU'nuzda 6 Gb veya daha az VRAM varsa, oyuncuların Düşük ayarlara razı olması gerekir.
Ultra Low ayarlarında oyun dokuları son derece kötü göründüğü için Ultra Low ayarlarını kimseye tavsiye etmeyeceğiz. Görsel olarak, Düşük ayarlar kilometrelerce daha iyidir ve FPS'yi düşürmezler, bu nedenle oyuncuların düşük ayarlara bağlı olarak kendilerini kötü hissetmelerine gerek yoktur.
Doku Filtresi Anizotropik – Yüksek
Anizotropik Filtrelemenin yüksekte bırakılması önerilir çünkü oyunun görsel kalitesini büyük ölçüde artırırken performansı fark edilir bir şekilde etkilemez. Bu ayarları “yüksek”te tutmamanız için kesinlikle hiçbir neden yok.
Detay Seviyesi – Düşük
Hem Yakın hem de Uzak Ayrıntı Düzeyi ayarlarını düşük tutmanızı öneririz. Eğer kampanyayı oynuyorsanız, o zaman bu ayarları “yüksek”te tutmak mantıklı olacaktır çünkü bazı anlar durup oyunun güzelliğini ve detay seviyesini takdir edeceksiniz. Aynı şey çok oyunculu için söylenemez, çünkü inanılmaz derecede hızlıdır.
Çok oyunculuda, durup güzelliği takdir etmeye başlamanız önerilmez, çünkü daha sonra insanları uzaktan takip eden bir keskin nişancı için ideal bir hedef haline gelirsiniz, böylece GPU'nuzun boşa harcanan kaynakları gereksiz miktarda ayrıntı oluşturmasını istemezsiniz. Sonuç olarak, gözle görülür bir performans artışı elde etmek için rekabetçi maçlar sırasında bu ayarları "düşük"te tutun.
Dağınıklık Çekme Mesafesi - Kısa
Ayrıntı Düzeyi ayarlarını "Düşük" olarak ayarlamamızın nedeni ile aynı nedenle bu ayarı "Kısa" olarak tutmanızı öneririz. GPU'nuzun gereksiz miktarda ayrıntı oluşturmak için kaynakları boşa harcamasını istemezsiniz.
Parçacık Kalitesi – Yüksek
Tuhaf bir nedenle, parçacık kalitesini yüksek olarak ayarlamak, düşük ayarlara kıyasla belirli durumlarda daha iyi performans sağlar. Daha iyi performans göstermesinin yanı sıra görsel olarak da daha hoş göründüğü için bu ayarların “yüksek”te tutulması tavsiye edilir.
Parçacık Kalite Seviyesi – Düşük
En iyi performans için, bu ayarları "düşük"te tutun ancak "çok düşük" değil, çünkü doku çözünürlüğüne benzer şekilde parçacık kalitesi "çok düşük" kalitede berbat görünüyor.
Mermi Darbesi ve Püskürtme – Tercihiniz
Bu ayarlar, başıboş mermilerin ve spreylerin duvarlar, yüzeyler ve kapaklar gibi çevrenizde bir etki bırakıp bırakmayacağını belirleyecektir. Bu ayar performansı hiçbir şekilde etkilemez, bu nedenle oyuncunun tercihine bağlıdır.
Gölgelendirici Kalitesi – Düşük
Gölgelendirici Kalitesi, belirli yüzeylerdeki aydınlatma işlemini etkiler. Bu ayarları "düşük"te tutmanızı öneririz çünkü bu ayarlar GPU'da oldukça yoğundur ve performans daha yüksek ayarlardadır.
Mozaikleme - Kapalı
Mozaik'e gelince, bazı sahne geometrilerinin miktarını değiştiren güzel bir görsel efekt olduğu için kampanya sırasında bunu açık tutmanızı öneririz, ancak çok oyunculu için, kapattıktan sonra FPS kazanımlarıyla karşılaştırıldığında buna değmez.
Arazi Belleği – Maks
Bu ayarlar, oyunun uzak arazi dokularını yüklemek için ihtiyaç duyduğu kadar bellek kullanmasına izin verecektir. Performansı da artıracağı için bu ayarların Maks'ta tutulması önerilir. Sonuçta, oyun artık sadece küçük bir miktar bellek kullanmakla sınırlı kalmayacak.
İsteğe Bağlı Doku Akışı – Kapalı
İsteğe Bağlı doku Akışı hizmeti, siz oyunu oynarken oyunun yüksek kaliteli dokuları indirmesine olanak tanır. Yüksek hızlı internetiniz varsa, bu ayarları çok oyunculu modda kullanmak sizin için biraz faydalı olabilir, ancak oyuncuların çoğu için buna değmez.
Bu ayarları kapatmak, yalnızca yerel dokuları gösterecek ve oyunu oynarken hiçbir ekstra doku indirilmeyecektir.
Akış Kalitesi – Düşük
Adı açıklayıcıdır; daha büyük haritalarda dünyanın akış kalitesine karar verecek. Bu ayarları düşük tutun çünkü bazı ekstra kareler kazanacaksınız ve çoğu oyuncu bu ayarın düşük ve yüksek ön ayarı arasındaki farkı fark etmeyecektir.
Hacimsel Kalite – Düşük
Hacimsel Kalite, bazı oyunlarda bir FPS katilidir. Bu nedenle, mümkün olan en yüksek sayıda kare istiyorsanız bu ayarları "düşük"te tutmanız önerilir. Bu ayarlar oyunun ışık, sis ve bulutlarının nasıl çalıştığını belirler.
Ertelenmiş Fizik Kalitesi – Kapalı
Bu ayarlar suyun fizik kalitesini belirler, kampanyada açabilirsiniz, ancak bunu çok oyunculu modda kapalı tutmanızı öneririz çünkü her zaman olduğu gibi GPU'nuzun ekranda gereksiz miktarda ayrıntı vererek kaynakları boşa harcamasını istemezsiniz. saniye başına kare maliyeti.
Bunun dışında, çoğu haritada su bile yoktur, bu yüzden bu ayarları “açık” olarak bırakırsanız ücretsiz FPS kaybedersiniz.
Su Kostikleri – Kapalı
Ertelenmiş Fizik Kalitesine benzer şekilde, Su Kostikleri seçeneği oyundaki su kalitesini değiştirir ve önceki ayarlara benzer; Bu ayarları açık tutarak ücretsiz FPS kaybedeceğiniz için bunları kapalı tutmanızı öneririz.
Gölge Haritası Çözünürlüğü – Orta
Gölge ayarları genellikle bir sürü FPS alır, ancak bu ayarlar gölgelerin son derece iyi ve gerçekçi görünmesini de sağladığından, bunun iyi bir nedeni vardır. Testlerimiz sırasında, orta ayarların görseller ve FPS kazanımları arasında mükemmel bir denge olduğunu gördük, bu yüzden bu ayarı "orta"da tutmanızı öneririz.
Oyuncular ekstra FPS istiyorsa ve bazı görselleri feda etmeye istekliyse, “düşük” veya “çok düşük” seçeneğini seçmelidirler. Yine de, daha keskin gölgeler istiyorlarsa ve biraz FPS'den fedakarlık etmeye istekliyseler, GPU'larının ne kadar güçlü olduğuna bağlı olarak ya yüksek ya da ultra seçeneği seçmelidirler.
Ekran Alanı Çözünürlüğü – Kapalı
Bu ayarlar, gölgelerin ayrıntı düzeyini belirleyecektir. Ayrıntıları anlamak için çok oyunculu modda herhangi bir zamanda durmayacaksınız, bu nedenle bazı FPS kazanımları için bu ayarları kapalı tutmak en iyisidir.
Spot Gölge Kalitesi – Düşük
Bu ayarlar, spot gölgelerin ayrıntı düzeyini belirleyecektir ve Ekran Alanı Çözünürlüğü seçeneğini kapatmış olmanızla aynı nedenle bu ayarı "düşük"te tutmalısınız.
Önbellek Spot Gölgeleri – Açık
Bu ayarlar, bu ayardan sonra bahsedeceğimiz Spot Cache ayarı ile doğrudan ilgilidir. Spot gölgeler bilgisayarın önbelleğinde depolanacağı için bu ayarları açık tutmanızı öneririz ve size daha sonra birkaç kare daha verir.
Spot Önbellek – Düşük
Bu ayarlar, spot gölgelerin önbellek boyutunu belirleyecektir. Kullanılabilir bir ton VRAM'ınız varsa, bu ayarları yükseğe koyabilirsiniz, ancak çoğu oyuncu için düşük ayarlar işi gayet iyi yapacaktır.
Önbellek Güneş Gölgeleri – Açık
Bu ayarlar Önbellek Spot Gölgeleri ile aynı konsepte sahiptir, ancak önbellekte saklanan Spot Gölgeler yerine güneş gölgeleri de yanlarında depolanacaktır. Daha sonra birkaç ekstra FPS verebilirler, bu yüzden bu ayarları açık tutun.
Parçacık Aydınlatma - Düşük
Bu ayarlar, parçacık efektlerine uygulanan aydınlatma kalitesini değiştirecektir. En fazla kareyi elde etmek için bu ayarları "düşük"te tutun. Yüksek ayarlar ödün vermeye değmez.
Ortam Oklüzyonu – Kapalı
Ambient Occlusion'ın yaptığı şey, gölgelerin biraz daha güzel görünmesini sağlamaktır, ancak FPS'yi düşürür ve özellikle çok oyunculu modda, takas yapmaya değmez, bu nedenle bu ayarları kapalı tutmak en iyi seçenektir.
Ekran Alanı Yansımaları – Kapalı
Ekran Alanı Yansımaları ayarları, Ekran Alanı Yansımalarının kalitesini belirler, yansıtıcı bir yüzeye belirli bir açıdan baktığınızda görünürler. Önceki ayarlara benzer şekilde, bu ayarlar GPU'nun çok oyunculu modda hiçbir şekilde yardımcı olmayan gereksiz miktarda ayrıntı yüklemesine neden olur. Bu nedenle, bu ayarları da kapalı tutmanızı öneririz.
Hava Durumu Izgara Hacimleri – Kapalı
Hava Durumu Izgara Hacmi ayarları, ortamdan hava durumu efektlerini toplar ve bunları dinamik nesnelere uygular. Yine, çok oyunculu modda takas etmeye değmeyecekleri için bu ayarları kapatın.
Nvidia Reflex Düşük Gecikme – Açık/ Açık + Yükseltme
Reflex, Nvidia tarafından gecikmeyi azaltmak için tasarlanmış bir teknolojidir. Performansı etkilemeden gecikmeyi azalttığı için bu ayarı kapalı tutmanız için kesinlikle hiçbir neden yoktur.
"Açık" ayarları çoğu oyuncu için gayet iyi çalışır, ancak CPU'nuz oldukça zayıfsa veya oyun oynarken CPU'ya bağlı kalıyorsanız, bu ayarı "Açık + Güçlendirme" olarak ayarlayın.
Alan Derinliği – Kapalı
Özellikle çok oyunculu modda bu ayarı her zaman kapalı tutun, çünkü bu ayarlar ekranın odak dışı kısmını biraz bulanık hale getirecektir. Çok oyunculu modda her zaman net ve keskin bir görüntü istersiniz, bir düşman görüş alanınıza girer girmez tepki verebilirsiniz.
Hareket Bulanıklığı – Kapalı
Daha önce de belirttiğimiz gibi, hareket bulanıklığı, hareket halindeyken ekranı biraz bulanıklaştırdığı için çoğu PC oyuncusu tarafından hoş karşılanmaz. Hem Dünya Hareket Bulanıklığı hem de Silah Hareket Bulanıklığı ayarlarını kapalı tutun.
Film Tahıl – 0.00
Film Grain görünürlüğü azaltır ve çok oyunculu modda sizi dezavantajlı duruma düşürür, bu yüzden kendinize iyilik yapın ve bu ayarı 0,00'da tutun.
Görünüm ayarları, oyuncunun tercihine bağlı olarak oyunun performansını etkilemez, bu nedenle onları burada listelemeyeceğiz.
Call of Duty Modern Warfare için Nvidia Ayarları
Call of Duty Modern Warfare 2 için oyun içi ayarları yapılandırdığımıza göre, Nvidia Denetim Masası ayarlarını da optimize etmemiz gerekiyor. Nvidia Denetim Masası, daha fazla performans elde etmek için ince ayar yapabileceğiniz birkaç harika ayar içerir.
Şimdi aklınıza gelen ilk düşünce ve benim de sık sık tavsiye ettiğim bir şey, GPU sürücülerinizi güncellemek. Ancak, en yeni Nvidia Game Ready sürücüleri, Call of Duty Modern Warfare 2 performansını alt üst ediyor. Bu nedenle, hatasız sürücüler sunana kadar güncelleme yapmaktan kaçınmak daha iyidir.
Şimdi Nvidia Denetim Masasını ayarlamaya başlayalım. Öncelikle Nvidia Denetim Masası'nı açın ve ayarlara erişmek için 3D ayarlarına gidin. Call of Duty Modern Warfare 2 için en iyi Nvidia ayarlarını buradan uygulayabilirsiniz .
3D Ayarlarını Yönetin Şimdi, işlerin ciddileştiği yer burası. Burada biraz bunaltıcı ve kafa karıştırıcı olabilecek birkaç ayar bulacaksınız. Ancak sizi bu ayarlara tek tek götüreceğim ve en iyi performans için ayarlamanıza yardımcı olacağım. O zaman başlayalım!
Görüntü Keskinleştirme: Kapalı
Oyun dokuları olduğu gibi harika göründüğü için Call of Duty Modern Warfare 2'de görüntü keskinleştirme kullanmaktan kaçınalım.
Anizotropik Filtreleme: Kapalı
Anizotropik Filtreleme, oyun içinde önceden ayarlanmış bir ayardır. Bu nedenle, global ayarlarda etkinleştirmenin bir anlamı yoktur.
FXAA – Kenar Yumuşatma : Kapalı
Hızlı yaklaşık kenar yumuşatma olarak da bilinen FXAA, oyun içi grafikleri geliştirmenize olanak tanıyan düşük maliyetli bir kenar yumuşatma tekniğidir. Call of Duty Modern Warfare'de zaten oyun içi AA kullandığımız için açmamız gerekmiyor.
Gama Düzeltme - Kenar Yumuşatma: Kapalı
Gama Düzeltmeleri'ni devre dışı bırakın. Bunu global olarak açmak israftır çünkü yalnızca OpenGL programlarında görüntü kalitesini artırmanıza yardımcı olur.
Mod – Kenar Yumuşatma: Kapalı
Antialiasing Modu da FXAA'ya benzer şekilde kapalı olmalıdır. Oyunda zaten ayarladık.
Arka Plan Maks Kare Hızı: 20
Arka Plan Maks Çerçevelerini 20'ye çevirin. Bu, oyunlarınızdan Alt+Tab yaptığınızda, biraz GPU gücünden tasarruf ettiğiniz içindir. Bu, oyununuzun kaynaklarını sınırlar ve oyununuzun simge durumuna küçültüldüğü süre boyunca diğer görevlerin sorunsuz çalışmasına izin verir.
CUDA – GPUS: TÜMÜ
Burada tüm CUDA GPU'ları seçmelisiniz.
Düşük Gecikme Modu: Ultra
Nvidia'nın Denetim Masasında sunduğu en iyi özelliklerden biri Düşük Gecikme Modu. Rekabetçi oyunlarda gecikmeyi önemli ölçüde düşürmeye yardımcı olarak her şeyi çabucak yapar. Ancak bu özelliği global olarak değil, yalnızca Call of Duty Modern Warfare 2 için açın.
Maks Kare Hızı: Kapalı
Call of Duty Modern Warfare 2'de FPS'yi sınırlamayın. GPU'nuzdan çıkarabileceğiniz tüm karelere ihtiyacınız olacak. Ekran yırtılması veya ara sıra kekemeler yaşayabilirsiniz, ancak öldürme serilerini hızlandırırken bu tamamen normaldir.
GL Rendering GPU'yu açın: GPU'yu buradan seçin
OpenGL Rendering GPU seçeneğinde, özel GPU'nuzu buradan seçin.
Güç Yönetimi Modu: Maksimum Performansı Tercih Edin
Güç Yönetimi Modunu Maksimum Performansı Tercih Etmek İçin Ayarlamak, Call of Duty Modern Warfare 2 için harikadır. Bu, GPU'nuzun en yüksek performansta çalışmasını sağlayarak performanstaki takılma, FPS düşüşü veya düşüş olasılığını azaltır. Bu, dizüstü bilgisayarlar için de iyi çalışır, aşırı ısınmadığınız sürece, varsayılana geri döndürmenizi öneririm.
Shader Önbelleği: Sürücü Varsayılanı
Bu seçeneği varsayılan olarak tutun. Oyunun gölgelendirici verilerini derlemek ve bunları PC'nizde saklamak için Shader Cache gereklidir.
Monitör Teknolojisi: Monitöre Bağlıdır
Monitör Teknolojisi'nde, monitörünüz destekliyorsa G-sync'i seçin. Dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız ve bu seçeneği göremiyorsanız, Intel Optimus büyük olasılıkla sizi engelliyor ve GPU'nuz doğrudan ekranınızın kontrolünde değil. Hemen hemen tüm modern dizüstü bilgisayarlarda Mux Switch veya Advanced Optimus bulunur, böylece Gsync'i kullanmak için her zaman özel GPU'nuza geçebilirsiniz.
Çok Çerçeveli Örneklenmiş AA (MFAA): Kapalı
MFAA, Nvidia'nın COD Modern Warfare 2'de etkisiz olan özel kenar yumuşatma teknolojisidir. Kapalı tutun, çünkü küresel olarak açılması oyun içi performansa zarar verebilir.
Anizotropik Numune Optimizasyonu - Doku Filtreleme: Açık
Anizotropik Örnek Optimizasyonu - Oyunun performansını iyileştiren oyun içi görselleri iyileştirip optimize ettiği için Doku Filtreleme'yi açın.
Negatif LOD Sapması – Doku Filtreleme: İzin Ver
Negatif LOD Eğilimi - Doku Filtrelemeyi Oyunlarda doku keskinleştirmeye izin verecek şekilde ayarlayın.
Kalite – Doku Filtreleme: Yüksek Performans
Doku Filtreleme – Kalite ayarının performansını artırın. Gördüğünüz gibi, bu, minimum görsel kalite kaybı karşılığında performansı artıracaktır. Bilgisayarınız yeterince iyiyse bunu Kalite olarak ayarlayabilirsiniz.
Üç Doğrusal Optimizasyon – Doku Filtreleme: Açık
Dokuları daha keskin hale getirmek için Doku Filtreleme – Üç Doğrusal Optimizasyon'u etkinleştirin. Grafikleri iyileştirmenin yanı sıra oyun deneyiminizi daha sorunsuz hale getirecektir.
Dişli Optimizasyon: Otomatik
Dişli Optimizasyon, Otomatik olarak ayarlanmıştır. Birden fazla CPU çekirdeğinden yararlanmak için bu şekilde tutun. Bu, oyunlarda tutarlı performans sağlar.
Üçlü Arabelleğe Alma: Kapalı
V-Sync kullanmadığımız için Triple Buffering'i açmamıza gerek yok. Bu yüzden uzak tutun.
Dikey Senkronizasyon: Kapalı
V-Sync'i buradan kapatın. Oyun içi FPS'yi monitörünüzün yenileme hızıyla sınırlandırır ve bunu COD gibi rekabetçi bir oyunda istemezsiniz. Ekran yırtılması yaşıyorsanız, Nvidia Denetim Masası'nda değil oyun ayarlarından V-Sync'i açın.
Son olarak, tüm ayarları kaydetmek için “Uygula” düğmesine tıklayın. Ve bununla Call of Duty Modern Warfare 2 için en iyi Nvidia Kontrol Paneli ayarlarını başarılı bir şekilde ayarladık. Şimdi kırmızı takıma geçelim.
Call of Duty Modern Warfare 2 AMD Radeon Ayarları
Call of Duty Modern Warfare 2 için en iyi AMD Radeon Ayarlarını yapılandırmanın zamanı geldi . Bu AMD sürücü seviyesi ayarları, oyun içi performansınızı daha da artırmanıza yardımcı olacak. Ancak daha fazla ilerlemeden önce en yeni AMD sürücülerini kullandığınızdan emin olun. En yeni AMD sürücüleri, COD MW 2'nin en son sürümüyle harika çalışıyor.
Öyleyse, ince ayar yapmaya başlayalım!
Radeon Gecikme Önleme: Etkin
AMD'nin Radeon Gecikme Önleme işlevi, Nvidia'nın Refleks veya Düşük Gecikme Moduna benzer. Giriş gecikmesini azaltmaya yardımcı olur ve oyun gecikmesini artırır. Bu nedenle, Gecikme Önleme'yi açık tutmak en iyisidir. Call of Duty Modern Warfare 2 gibi rekabetçi FPS atıcılar bundan faydalanacak.
AMD Radeon Chill: Devre Dışı
AMD Radeon Chill, PC'nizi soğutacak gibi görünen bir ayardır ve tam da bunu yapar. Bununla birlikte, yakalama, GPU saatlerinizin önemli ölçüde düşmesine neden olarak FPS'nin önemli ölçüde düşmesidir. Call of Duty Modern Warfare 2 gibi daha yüksek FPS'nin daha iyi bir k/d oranı anlamına geldiği bir oyun için bu tavsiye edilmez. Bu yüzden AMD Radeon Chill'i devre dışı bırakmak en iyisi.
Radeon Boost: Devre Dışı
Kulağa hoş gelen ve kulağa hiç de kolay değilmiş gibi gelen başka bir AMD Radeon ayarı. FPS'nizi artırır ancak oyununuzun çözünürlüğünü dinamik olarak düşürür ve dokuların bulanıklaşmasına neden olur. COD'nin grafik eserler içeren duygusal bir bataklık gibi görünmesini istemiyorsanız, Radeon Boost'u devre dışı bırakmak en iyisidir.
Görüntü Keskinleştirme: Kapalı
Artık Radeon Ayarlarındaki görüntü netleştirme, Nvidia'nın sağladığı ile aynı. Oyununuza keskinleştirme filtresi uygulayarak dokuları daha canlı hale getirir. Şimdi, Call of Duty Modern Warfare 2 için dokular olduğu gibi mükemmel ve buna gerek yok. O yüzden en iyisi bırak.
Radeon Gelişmiş Senkronizasyon: Etkin
Radeon Enhanced Sync, standart V-sync'den bir adım ötedeki AMD'ye özel bir özelliktir. V-sync gibi ekran yırtılmasını ortadan kaldırmaya yardımcı olur, ancak oyunda giriş gecikmesi oluşturmaz. Daha akıcı bir oyun deneyimi için Gelişmiş Senkronizasyonu açmanızı öneririz. Tamamen rekabetçi olacaksanız, devre dışı bırakabilirsiniz.
Dikey Yenilemeyi Bekle: Her zaman kapalı
Dikey Yenilemeyi Bekle, temel olarak ekran yırtılmasını ortadan kaldıran V-sync'dir. Daha önce bahsedilen Enhanced Sync ayarlarından farklı olarak, bu normal V-sync, oyunda giriş gecikmesine neden olur. Call of Duty Modern Warfare 2 gibi rekabetçi bir oyunda herhangi bir girdi gecikmesi yaşamayı göze alamayız.
Artık genel ayarlarla işimiz bittiğinde, gelişmiş ayarlar bölümünde aşağıdakileri uygulayın:
Kare Hızı Hedef Kontrolü: Devre Dışı
Kare Hızı Hedef Kontrolü, FPS'nizi burada belirlediğiniz belirli bir değere kilitler. Oyununuzun tükettiği kaynakları sınırlamak ve kayıt gibi diğer uygulamaların iyi çalışmasını istiyorsanız bu harika bir özellik. Bu durumda, yalnızca en yüksek FPS'ye sahip oyunları oynamak istiyorsanız, bu ayarı devre dışı bırakmak en iyisidir.
Kenar Yumuşatma: Uygulama Ayarlarını Kullan
Zaten oyun içi kenar yumuşatma ayarını kullanıyoruz. Bu nedenle, sürücü düzeyinde kenar yumuşatmayı zorlamaya gerek yoktur. Varsayılan değerde bırakabilirsiniz.
Kenar Yumuşatma Yöntemi: Çoklu Örnekleme
Kenar Yumuşatma Yönteminde Çoklu Örnekleme, minimum performans etkisi ile görsel kaliteyi iyileştirmeye yardımcı olan harika bir ayardır. Sürücü düzeyindeki kenar yumuşatma özelliklerini devre dışı bırakmış olsak da, bu bir koruyucu.
Morfolojik Kenar Yumuşatma: Devre Dışı
En iyisi Morfolojik Kenar Yumuşatmayı devre dışı bırakmak. Bu ayarın oyun içinde kekemeliğe ve FPS düşüşlerine neden olduğu bilinmektedir. Bazı insanlar için Call of Duty Modern Warfare 2'de normal şekilde çalışıyor, bazıları için buggy. Senaryonuzda en iyi olanı bulmak için kendiniz test edin.
Anizotropik Filtreleme: Devre Dışı
Her DX11, Anizotropik Filtrelemeyi yerel olarak destekler, bu nedenle Radeon Ayarlarında etkinleştirmeniz gerekmez. Devre dışı bıraksan iyi olur.
Doku Filtreleme Kalitesi: Performans
Doku Filtreleme Kalitesini Performans moduna ayarlamalısınız. Performans, Call of Duty Modern Warfare 2'de görseller ile yüksek FPS verme arasında iyi bir dengedir.
Yüzey Biçimi Optimizasyonu: Etkin
Yüzey Biçimi Optimizasyonu, oyun içi dokuları yumuşatır. Ortamlara ve nesnelere netlik kattığı için Call of Duty Modern Warfare 2'de etkinleştirebilirsiniz. Sizin için çok pürüzsüzse ve daha keskin dokuları tercih ediyorsanız, devre dışı bırakabilirsiniz.
Mozaikleme Modu: Uygulama Ayarlarını Geçersiz Kıl
Mozaikleme Seviyesi adlı bir sonraki ayarın kilidinin açılabilmesi için Mozaik Modunu burada geçersiz kılmanız gerekir.
Maksimum Mozaik Düzeyi: Kapalı
Mozaikleme, AMD Radeon ayarlarında bir performans vergilendirme ayarıdır. Call of Duty Modern Warfare 2 üzerinde herhangi bir gereksiz performans etkisinden kaçınmak için en iyi şekilde kapatın.
OpenGL Üçlü Tamponlama: Devre Dışı
Herhangi bir performans sorununu önlemek için OpenGL Üçlü Tamponlamayı devre dışı bırakabilirsiniz. V-Sync kullanmadığımız için burada etkinleştirmenin bir anlamı yok.
Shader Önbelleğini Sıfırla: Sıfırlama Gerçekleştirin
Radeon Ayarları, Shader Önbelleğini Sıfırla adlı kullanışlı bir araca sahiptir. Zamanla biriken gölgelendirici önbelleğini kaldırarak bilgisayar ve oyun performansını artırmaya yardımcı olur. Bunun nedeni, performansınızı tıkamak için eski önbelleğin bazen bozulabilmesi veya hasar görmesi olabilir. Arada bir çıkarmak, her şeyin sorunsuz çalışmasına yardımcı olur.
Bu, Call of Duty Modern Warfare 2 için en iyi AMD ayarlarının uygulanmasıyla sonuçlanır. Umarım bunlar, dokuların netliğini etkilemeden size performansta önemli bir artış sağlayacaktır.
Call of Duty Modern Warfare 2 Windows Optimizasyonları
PC çoklu görev yapabildiğinden, başka bir uygulamanın arka planda CPU veya GPU kaynaklarını kullanması ve oyunun çerçeveleri oluşturması için yeterli kaynak bırakmaması nedeniyle oyunun PC'nizde olabildiğince iyi performans gösteremediği birden çok durum vardır. zamanında.
Burada oyunun PC'nizdeki performansını artırmak için kullanabileceğiniz ipuçlarını listeleyeceğiz.
Gereksiz Uygulamaları Kapatın ve Oyun Modunu Etkinleştirin
Arka planda gereksiz uygulamaların bazen bazı kaynakları tüketebileceği ve oyunda kekemelik yaşamaya başladığınız yaygın bir bilgidir, bu nedenle arka planda gereksiz herhangi bir uygulamayı kapatmak son derece önemlidir.
Gereksiz uygulamaları kapatma yöntemi inanılmaz derecede basittir. CTRL+SHIFT+ESC tuşlarına basarak Görev Yöneticisini açın, size yerde çalışan tüm uygulamalar hakkında bilgi verecektir.
Diyelim ki Modern Warfare 2'yi Battle Net veya Steam'de oynuyorsunuz ; PC'nizde Epic Games yüklüyse, oyunu oynarken şu anda hiçbir kullanımınız yok, bu nedenle uygulamayı kapatmak en iyi seçim olacaktır.
Gereksiz uygulamaları üzerlerine tıklayıp “Görevi sonlandır”ı seçerek kapattıktan sonra Oyun Modu'nu etkinleştirmenizi öneririz. Bu yine inanılmaz derecede basit bir yöntemdir, arama çubuğunda “Oyun Modu”nu aratın ve aşağıdaki resimde görüldüğü gibi sadece tek bir tıklama ile etkinleştirme seçeneğini göreceksiniz.
Yüksek Güç Performansını Etkinleştir
Yüksek Güç Performansının etkinleştirilmesi önerilir çünkü bilgisayarınızın tam potansiyelini ortaya çıkarmak için ihtiyaç duyduğu kadar güç kullanmasına ve oyunun olabildiğince sorunsuz çalışmasına olanak tanır.
Dengeli mod da gayet iyi olsa da, birkaç ekstra FPS pompalamak istiyorsanız, Yüksek Güç Performansı modunu etkinleştirmeniz önerilir.
Yüksek Güç Performansı modunu etkinleştirmek için aşağıda yazılan adımları uygulamanız yeterlidir.
Arama çubuğunda Güç Planı ayarını arayın.
Güç planlarını değiştirme veya özelleştirme seçeneğini göreceksiniz.
“Ek Güç Planlarını Gizle”ye tıklayın ve Yüksek Güç Performansı güç planını seçin.
Bu, Call Of Duty Modern Warfare 2 Performans için En İyi Ayarlar kılavuzumuzu tamamlıyor. Rehberimizin size yardımcı olduğunu umuyoruz; oyun şu anda PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X ve PC'de mevcut.
Düşüncelerimiz
Call of Duty Modern Warfare 2, en son sürümüyle forma harika bir dönüş. Optimizasyonunun çeşitli PC'lerde sorunsuzca çalışması için bir yol kat etmesine rağmen, hala orijinal yeniden başlatmadan daha iyi durumda. Oyunun performansı yalnızca gelecekteki yamalarla daha iyi hale gelecek. Bu gerçekleşene kadar, bu ayarlar oyundan mümkün olan en iyi şekilde keyif almanıza yardımcı olabilir. Ve benden bu kadar, mutlu avcı asker, bravo altı kararıyor.
SSS
Modern Warfare 2'nin Daha İyi Görünmesini Nasıl Sağlarım?
Grafik kalitesini artırmak için yukarıdaki kılavuzu izleyin ve oyun içi ayarlarda bazı grafik ayarlarını açın. Ancak bunlar performansınızı etkileyecektir.
MW2'nin PC'de daha sorunsuz çalışmasını nasıl sağlarım?
Yukarıdaki kılavuzun amacı, oyunun daha fazla FPS ile daha akıcı çalışmasını sağlamaktır. Call of Duty Modern Warfare 2'nin daha sorunsuz çalışmasını sağlamak için takip edebilir ve yukarıda belirtilen ayarları uygulayabilirsiniz.
Call of Duty Modern Warfare 2'de FPS düşüşleri ve kekemelik nasıl çözülür?
Oyun içi ayarlarınızı optimize ederek ve GPU'nuz için doğru sürücüyü yükleyerek COD MW2'de FPS düşüşlerini ve takılmaları çözebilirsiniz. CPU'nuzun mu yoksa GPU'nuzun mu yavaşladığını görmek için PC sıcaklıklarına da dikkat etmelisiniz.